BALL'ON

Met Ball'on probeer ik door de ballon een nieuwe identiteit te geven feestgangers uit te dagen om met elkaar te interacteren

De ballon: een feestartikel in essentie, is niet een object wat je nog veel ziet op feestjes. Zeker niet bij de feesten waar ik kom. Wat ik wel steeds vaker zie op feesten is de smartphone. Tijdens het feesten wordt er druk gebruik gemaakt van snapchat, whatsapp en naar mijn verbazing ook tinder en andere online dating applicaties. Terwijl een feest juist een perfecte ontmoetingsplek is. 

 

Ik vroeg me af of we in het echt nog wel op iemand af durven te stappen, durven te flirten en eventueel een blauwtje durven te lopen. Of dat we liever wegduiken achter ons telefoonscherm.

De ballon moest een middel worden om met elkaar in contact te komen en bovendien aantrekkelijk zijn voor de jonge feestganger. Vanuit deze gedachte heb ik de ballon als zijnde een condoom vormgegeven: verkrijgbaar uit een automaat, verpakt in een condoom verpakking. Het werkt als volgt: je koopt een ballon bij de automaat. Vervolgens kan je een boodschap achterlaten. Je geeft de ballon aan een ander en wanneer deze hem opblaast verschijnt een code. De code vul je in op de Ball'On website en het achtergelaten bericht verschijnt.

  • Instagram Social Icon
  • Black Youtube Icoon
  • Black LinkedIn Icon